Sommerferien 2011 går til USA, nærmere bestemt nord - øst USA.

Jeg skal besøge Boston, Washington DC, Gettysburg, Niagra Falls, West Branch og Detroit. Jeg bruger 3 uger.

Herunder vil jeg vise nogle fotos fra min tur... evt. længere dagbog må komme når jeg får tid.

I Boston tog jeg med Grey Lines på "hop af og på tur" gennem byen.

Det var vanvittigt hyggeligt og "gammeldags" men jeg tror de havde glemt at putte fjedre i vognen, det hoppede og bumlede så jeg nærmest havde hold i ryggen efter en time.

 

USA's 3. højeste hus.

En havne "bus"

Mig foran Boston "skyline"

Old Ironside

Indgangen til parken

Monument over det første sorte regiment i USA.. se også filmen "Glory"

Så kom jeg til Washington DC. Her er the Washington monument

Jeg var i Washington Dc i en uge. Det er lang tid. Til andre vil jeg anbefale at bruge 4-5 dage. På den måde er der rigelig tid til at se alle de "vigtige" turist ting, samt til at gå lidt på opdagelse i de skjulte gader og de små hyggelige kvarterer der også er i denne by.

Det hvide hus

National museet

En af dagene kørte jeg ud af byen til Mount Vernon, Forhenværende general og Præsident George Washingtons hus. Det var dejligt forfriskende at komme lidt væk fra storbyen med al dens larm, mennesker og butikker.

Her ses en stolevogn... ser ikke så behageligt ud...

Den her karet er vist mere behagelig

Så blev det 4. juli og tid til en STOR parade på Constitution Avenue. Det var meget amerikansk. Folk med blå, røde og hvide farver overalt, i håret, på skoene, malet i ansigtet... Der blev klappet højt hver gang en soldat passerede og stemningen var høj.

Man er vel lidt Amerikansk på sådan en dag :)

 

Her er det rigtige Amerika hahahahaha

Miss teen-age America

Og... jeg er så ikke helt klar over hvad det her er... men det så godt nok sjovt ud!!

Her er The congres

USA's peace corps havde lavet en mini by, hvor de havde små workshops fra forskellige lande hvor de havde hjulpet. Her kunne den almindelige borger så komme og se hvad der var tradition i landet, samt få stillet sin nysgerrighed om hvad det nu lige var der var sket i det land...

Eastern market lå i yderkanten af Washington DC's centrum. Et meget hyggeligt lille marked hvor bønder og husflidsfolk kom hver weekend for at sælge deres produkter.

Man drømmer ikke om hvor mange hvide gravsten der kan være på en kirkegård... Det satte ligesom krige lidt i relief. Tænk hvor mange mennesker der er døde for at forsvare ære, olie, penge...

JFK mausoleum

Union station i Washington DC

Så tog jeg min bil og kørte til Gettysburg. Byen hvor et af de mest afgørende slag i den amerikanske uafhængighedskrig foregik.

Inden jeg kom dertil var der dog desværre en anden der kørte ind i min bil. Der skete ikke noget særligt med mig, men hans bil var totalskadet. Han blev dog enig med sig selv om at det nok var Guds plan at det skete ....

Så tog jeg en tur til Niagara Falls. Til de der ikke ved hvad det er: Det er 2 kæmpe store vandfald, de ligger på/ som grænsen mellem USA og Canada.

Her mødte jeg Dennis, han viste mig rundt, fortalte lidt historier, tog mig med på kasino og på Hard Rock cafe. Jeg glemte desværre at tage et billede af ham.

I baggrunden ses Canada

Et par butikker :

Jeg var også en lille tur igennem Canada. Jeg kørte fra Niagara Falls gennem Canada til Detroit

Lastbiler som denne er jo nærmest et rullende hus.

Og så kan amerikanerne jo godt lide kager med FARVER!!!!!! Denne er fra Valmart, der var utallige andre og de var alle meget farvestrålende og flotte på deres egen vis. Hvordan de så smager skal jeg ikke kunne udtale mig om