28-12-2009

Mine venner og bekendte i Upernavik:

Majbrit, Jens-Peter, Leif, Elena og mig

Her er Evnike og jeg til en hyggeaften hos mig. Hun er klasselærer i 7.a.

 

 

 

 

 

 

Her er Sara og Margrethe. er de ikke søde...

Aqqaluk er skolens pedel. Han kørte mig til lufthavnen til juleferien og her er han ved at hjælpe Ron med at tømme huset.

 

 

 

 

 

 

Dette er Leif. Elenas bofælle.

 

 

 

 

 

 

En fredag midt i november havde jeg Emil og Ron på besøg til gule ærter, det havde de aldrig fået før. Det blev en lang og hyggelig aften

 

Her er den første grønlandske familie der inviterede mig indenfor. Manden til højre er faren - stor fanger, ved siden af er hans kone - hun er bl.a. med i byens kor, datteren i den blå bluse med sin datter på skulderne - hun taler fantastisk godt dansk, og til venstre er familiens svigersøn. Den mørke i midten er Tekle fra skolen.

Her er en af mine første venner fra Upernavik. Ron - fra Israel. Vist nok en kendt dokumentar filmmand. Hans kons - Lis- Ann og deres to børn, Nomi 7 år og Adam 5 år? samt svigermor Elsebeth er også kommet herop, dog ca. 1 måned senere.

Her er Nomi

Dette er Ron med Adam i armene på min sofa en dag i oktober.

Og her er Lis - Ann på vej ud af døren.

  Lis- Ann er flyttet tilbage til Danmark med Nomi og Adam.

Her ses, på vej mod venstre, Elsebeth. Hun er kommet for at hjælpe Adam med at falde til. Nu er hun flyttet til Qaanaaq for at arbejde på sygehuset.

Her er Elena. Hende mødte jeg også første dag i byen. Hun kommer fra Litauen, men har boet mange år i Danmark. Har faktisk gået på Vordingborg seminarium

Emil kommer fra Iran, men har også boet i Danmark i mange år. Han har to Jaco papegøjer med. De tager det meste af hans tid. Emil er også lige blevet ansat som lærer på skolen.

Juusi er min "chauffør" når jeg er på sejltur. Det var ham der fragtede mig til Sønder
Upernavik hvor jeg besøgte en bror, kusine, niece, nevø... Han er lærer på skolen. Meget musikaldk, har vist nok udgivet en cd engang i 80'erne.

Karen Louise og Ane Marie er skolens to yngste. De er begge ansat som støttelærere eller vikarer. Her ses de til en lærerfest.

Dette er Kètèk. Ren grønlænder. Jeg tror nok hun er Juusis kusine. Født i en af de nærliggende bygder og nu bosat her. Underviser mest i grønlandsk.

Denne dame er den altid glade Konko eller rettere Konkordia, men det er der ingen der kalder hende. Hun er fritidsinspektør. Det er hende der står for planlægningen af al aktivitet i Upernavik på nær skolen. Lige nu er hun også fungerende viceinspektør da Tekle ikke er i landet.

Pernille er skolens praktikant. Hun læser til lærer og er i praktik i dette skoleår. Hun har min klasse i grønlandsk.

Sara er ogå ny i byen, kommer fra et eller andet sted i Grønland. Jeg har besøgt hende et par gange. Hun er trinleder for trin 3 og vi snakker en del sammen.

Her er Sybille. Hun er desværre rejst med sin mand HC til Danmark og bor nu i Frederikshavn. Bagved ses Margrethe, hun er trinleder i trin 1. Meget sød og forsigtig pige.

Her er Vibeke og Frido. Frido er fra Tyskland. De er begge lærere på skolen og Frido er også kollegie inspektør.

Herunder ses Anthon. Han bankede på min dør en dag. Han havde en pose med sælkløer med til mig. Så viste han mig billeder fra dengang han var på kursus i Ulfborg.

Her ser du Jens Karlsen. Den altid fulde kateket/ kirkeorganist der har fået den ide at jeg kan lide ham. Han forsøger ustandseligt at få et kys, kram...

Byen har også besøg af to unge kunstnere. Den ene (til venstre) er fra Danmark, den anden er englænder. De er nu rejst tilbage til England.